Dolga vas, Glavna ulica 57, 9220 Lendava, Slovenia 46.580922, 16.446546

POLITIKA ZASEBNOSTI

1. Vizija zasebnosti
V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V Gostilni s prenočišči Olimpija se tega zavedamo in spoštujemo zasebnost naših zaposlenih in strank, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi ter izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.


2. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov
Oseba odgovorna za varstvo osebnih podatkov je dosegljiva po elektronski pošti na naslovu olimpija@siol.net oz. navadni pošti na naslov Gostilna s prenočišči Olimpija, Štefan Kočar s.p., Dolga vas, Glavna ulica 57, 9220 Lendava, s pripisom »GDPR«.

Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, lahko s pooblaščeno osebo za varstvo podatkov sami stopijo v stik glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo njihovih osebnih podatkov in uresničevanjem njihovih pravic na podlagi veljavnih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.


3. Zbiranje in obdelava podatkov
Zavezani smo k varovanju zasebnosti uporabnikov naših spletnih mest. Pri obisku naših spletnih mest naši spletni strežniki začasno zaradi varnostnih razlogov vedno shranijo podatke o povezavi za računalnik, ki se povezuje z našim spletnim mestom, seznam spletnih strani, ki jih obiščete na našem spletnem mestu, datum in trajanje vašega obiska, identifikacijske podatke uporabljenega spletnega brskalnika in operacijskega sistema ter spletno mesto, s katerega ste s klikom povezave na njem prispeli na naše spletno mesto. Ne zbirajo se dodatni osebni podatki, kot so vaše ime in priimek, naslov, telefonska številka in naslov e-pošte, razen v primeru, da te podatke vnesete prostovoljno, na primer pri izpolnjevanju spletnega kontaktnega obrazca. Vaše podatke obdelujemo izključno za namene, za katere so nam bili posredovani.


4. Nameni obdelave osebnih podatkov in pravni temelji

a) Osebne podatke, ki jih posredujete, uporabljamo izključno za tehnično upravljanje spletnih strani in izpolnjevanje vaših želja in zahtev – torej v prvi vrsti za odgovor na vaša vprašanja. Po drugi strani nam podatki omogočajo izboljševanje ponujanih storitev in omogočajo, da vam olajšamo uporabo vsebine in storitev našega spletnega mesta in vam jih prilagodimo.

b) Osebne podatke zbiramo tudi ob obisku spletnih strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih strani oz. portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu oz. portalu. Pomagajo nam tudi prilagoditi naše ponudbe, tako da so za uporabnike čim primernejše in učinkovitejše. S programsko opremo za sledenje ugotavljamo število obiskovalcev našega spletnega mesta in pogostost njihovih obiskov. Omenjene programske opreme ne uporabljamo za zbiranje osebnih podatkov posameznikov ali posameznih naslovov IP.

Na splošno ne ustvarjamo individualnega profila vaših spletnih dejavnosti. Edina vsebina trajnih piškotkov je identifikacijska številka. Na večini naših spletnih mest se ne shranjujejo imena, priimki, e-poštni naslovi, naslovi IP, itd.

Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.


5. Obdelovalci osebnih podatkov, morebitni prenos osebnih podatkov v tretje države in varnost
Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namen poslovne komunikacije in ohranjevanja stika z vami. Hranimo izključno tiste podatke, ki nam jih sami pošljete preko obrazca, ti podatki so lahko: Ime, priimek, e-naslov, oziroma drug podatek, ki ga vpišete v obrazec.

Z vašimi osebnimi podatki se srečujejo samo zaposleni v našem podjetju. Izvajamo vse potrebne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred izgubo ali zlorabo.

Če nam želite poslati e-pošto, želimo poudariti, da ni mogoče zagotoviti zaupnosti poslanih podatkov. Vsebino e-poštnih sporočil lahko preberejo tretje osebe. Zato priporočamo, da nam zaupne podatke pošiljate z redno pošto ali pa z zaščitenim e-poštnim sporočilom.


6. Pravice posameznikov
S pisno zahtevo, poslano na naslov: Gostilna s prenočišči Olimpija, Štefan Kočar s.p., Dolga vas, Glavna ulica 57, 9220 Lendava, s pripisom »GDPR«, lahko stranka zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.


7. Roki hrambe osebnih podatkov
Osebne podatke bomo obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica.